Colegiile tehnologice, în „luptă” cu profesioniștii
2023-12-05 17:48:27Ediţia a X-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” va găzdui și Ediția a II-a „D’ALE PORCULUI PRO”, competiţia între echipe conduse de profesionişti în Industria cărnii. La startul concursului – care se desfășoară după aceleași reguli ca și competiția... tradițiilor - se vor alinia 6 echipe, între care două colegii tehnologice bihorene! Plus o echipă din Timișoara...
Echipele vor concura duminică sunt următoarele:
Complex President Băile Felix
Bers Nova & Crius
Sapient Group & Euro Buffalo
Good Chefs Mix
Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul”
Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a participat la a 9-a ediție a Festivalului-concurs „D’ale porcului”, cu o echipă formată din profesori și elevi de la profilul Alimentație publică, unde elevii și-au demonstrat competențele și abilitățile însușite, pregătind preparate tradiționale din carne de porc. Munca întregii echipe a fost încununată cu succes, obținând un binemeritat și apreciat Premiu III (într-un concurs de profesioniști). Întreaga activitate a fost un model de bună practică și totodată un mijloc de promovare a Colegiului în comunitate!
Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea
Liceul Tehnologic nr.1 Cadea este o unitate şcolară cu puternice rădăcini în sistemul educaţional românesc. Unitatea a luat fiinţă în anul 1961 sub denumirea de Şcoală Profesională Agrotehnică, în anii 70’ a primit denumirea de Şcoală Profesională Agroindustrială, iar în anul 2012 a primit actuala denumire - Liceul Tehnologic Nr. 1 Cadea. De-a lungul anilor, a reuşit să asigure calificarea profesională pentru un număr important de elevi din toate colţurile ţării şi în diferite specializări, inclusiv Alimentație publică.
Grătarul cu ștaif (Timișoara)
Ideea afacerii de familie, Grătarul cu Ștaif, a început după câștigarea câtorva concursuri de gătit la grătar, gătit în aer liber și după participările la Masterchef și Hell’s Kitchen. Am început în 2015 cu livrarea exclusiv la domiciliu a unui singur preparat, faimoasele noastre COASTE BBQ, care se regăsesc în meniul Grătarul cu Ștaif și în prezent, iar la momentul respectiv eram singurii de pe piață ce foloseau acest tip de coaste și această metodă de gătire. Astăzi Gratarul cu Ștaif continuă să fie o afacere mică, de familie, dar cu un meniu în care se regasesc mai multe preparate gătite la grătar, care au câștigat atât aprecierea Timișorenilor, cât și pe cea a turiștilor veniți din țară sau din străinătate” - Tănăsoiu Gabriel