Ediția a VII-a
Ediţia a VII-a a FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” a avut loc sâmbătă, 27 februarie 2021, la Complexul „President” din Băile Felix, şi a fost una adaptată perioadei de criză sanitară mondială! Dată fiind imposibilitatea de a organiza varianta „clasică” - în aer liber, cu public - a evenimentului gastronomic, acesta s-a desfăşurat sub forma unui concurs de degustare!
Echipa comunei bihorene Oşorhei a fost marea câştigătoare; în clasamentul general, pe locul II s-a clasat echipa comunei Medieşu Aurit (jud. Satu Mare), iar pe locul al III-lea, echipa oraşului bihorean Valea lui Mihai. Au luat startul 11 echipe: Biharia, Dobreşti, Girişu de Criş, Ineu de Criş, Medieşu Aurit (SM), Nojorid, Oşorhei, Pomezeu, Sânmartin, Toboliu şi Valea lui Mihai.
Câştigătorii Ediţiei a VII-a, pe Categorii (I, II, III):
• Cea mai bună Pălincă – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit
• Cei mai buni Cârnaţi – Oşorhei, Medieşu Aurit, Valea lui Mihai
• Cei mai buni Caltaboşi – Medieşu Aurit, Oşorhei, Biharia
• Cel mai bun Toroş - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai
• Cel mai bun Produs local special - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai
• Cel mai bun Platou de afumături – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit
• Cel mai bun Vin – Oşorhei, Valea lui Mihai, Medieşu Aurit
• Premiul de popularitate – Dobreşti-Pomezeu
Juriul principal a fost format exclusiv din profesionişti: Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România – preşedinte; Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020 – vicepreşedinte; Bogdan VANDICI – câştigător „Chefi la cuţite” în 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari în 2019; Eugen BAR – participant/ concurent la mai multe ediţii ale Campionatului mondial de gastronomie; Ciprian SOTOC – OPERA EVENTS; Alexandru ŞANDRĂU – Complex PRESIDENT; Nicolae POP – directorul „D’ALE PORCULUI”.
Juriul principal a fost completat de reprezentanţii unor parteneri/ sponsori/ invitaţi, care au jurizat separat de acesta, pentru Premiul de popularitate: Simona BIŞBOACĂ – PHENALEX; Ştefan OPREA – preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România; Eugen CAPRĂ - directorul general Industria Cărnii.ro şi CARNEXPO Grill; Silviu ZETEA – ZETEA de Transilvania; Ioan ŞORA – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Bihor, primar de Pomezeu.
IMNUL FESTIVALULUI:
PARTENERI ȘI SPONSORI