BINE AȚI VENIT la cel mai important festival-concurs de preparare tradițională a porcului din România!!!

Echipele Valea lui Mihai și President Băile Felix sunt marile câștigătoare ale Ediției a X-a!

Ediția a VII-a

Ediţia a VII-a a FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” a avut loc sâmbătă, 27 februarie 2021, la Complexul „President” din Băile Felix, şi a fost una adaptată perioadei de criză sanitară mondială! Dată fiind imposibilitatea de a organiza varianta „clasică” - în aer liber, cu public - a evenimentului gastronomic, acesta s-a desfăşurat sub forma unui concurs de degustare! 

editia-7-osorhei-castigatoreditia-7-osorhei-masa

Echipa comunei bihorene Oşorhei a fost marea câştigătoare; în clasamentul general, pe locul II s-a clasat echipa comunei Medieşu Aurit (jud. Satu Mare), iar pe locul al III-lea, echipa oraşului bihorean Valea lui Mihai. Au luat startul 11 echipe: Biharia, Dobreşti, Girişu de Criş, Ineu de Criş, Medieşu Aurit (SM), Nojorid, Oşorhei, Pomezeu, Sânmartin, Toboliu şi Valea lui Mihai.

editia-7-dobresti-pomezeu

Câştigătorii Ediţiei a VII-a, pe Categorii (I, II, III):

• Cea mai bună Pălincă – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit

• Cei mai buni Cârnaţi – Oşorhei, Medieşu Aurit, Valea lui Mihai

• Cei mai buni Caltaboşi – Medieşu Aurit, Oşorhei, Biharia

• Cel mai bun Toroş - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai

• Cel mai bun Produs local special - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai

• Cel mai bun Platou de afumături – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit

• Cel mai bun Vin – Oşorhei, Valea lui Mihai, Medieşu Aurit

• Premiul de popularitate – Dobreşti-Pomezeu

 

Juriul principal a fost format exclusiv din profesionişti: Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România – preşedinte; Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020 – vicepreşedinte; Bogdan VANDICI – câştigător „Chefi la cuţite” în 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari în 2019; Eugen BAR – participant/ concurent la mai multe ediţii ale Campionatului mondial de gastronomie; Ciprian SOTOC – OPERA EVENTS; Alexandru ŞANDRĂU – Complex PRESIDENT; Nicolae POP – directorul „D’ALE PORCULUI”.

editia-7-juriu

Juriul principal a fost completat de reprezentanţii unor parteneri/ sponsori/ invitaţi, care au jurizat separat de acesta, pentru Premiul de popularitate: Simona BIŞBOACĂ – PHENALEX; Ştefan OPREA – preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România; Eugen CAPRĂ -  directorul general Industria Cărnii.ro şi CARNEXPO Grill; Silviu ZETEA – ZETEA de Transilvania; Ioan ŞORA – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Bihor, primar de Pomezeu.

IMNUL FESTIVALULUI:

PARTENERI ȘI SPONSORI




Copyright © 2015 - 2022. Toate drepturile rezervate.
Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este marcă înregistrată.
Powered by Virtual Craft®