Ediția a VI-a
Ediţia a VI-a a FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” a avut loc în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2019. Marele trofeu a fost câştigat de echipa oraşului Valea lui Mihai; pe locul al II-lea s-a situat echipa comunei Oşorhei, câştigătoarea ediţiei precedente, iar pe locul al III-lea, la fel ca în anul anterior, echipa localităţii maghiare Körösnagyharsány!
Categoriile „Cel mai bun toroş” şi „Cel mai bun produs local” au fost câştigate de echipa Valea lui Mihai, categoriile „Cea mai bună pălincă” şi „Cei mai buni cârnaţi”, de echipa Oşorhei, iar categoria „Cei mai buni caltaboşi”, de echipa maghiară Körösnagyharsány
Premiul de popularitate, pentru cei mai mulţi vizitatori/ tichete de masă a revenit tot echipei din Oşorhei.
La start s-au aliniat 13 echipe: 10 au reprezentat comune sau localităţi din judeţul Bihor (Girişu de Criş, Pomezeu, Nojorid, Oşorhei, Valea lui Mihai, Căbeşti, Diosig, Boianu Mare, Alparea şi Borş), două au reprezentat Ungaria (Körösnagyharsány şi Bedő), iar una a reprezentat judeţul Satu Mare (comuna Săcăşeni).
Componenţa Onoratului Juriu a fost următoarea: Ştefan BERCEA - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România; Paul „The InkChef” SISERMAN - Chapter chairman „World Master Chefs Society” România şi Europa de Sud, Directorul regional A.N.B.C.T. Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş; Adrian NEAG - Project Managerul A.N.B.C.T. România; Lavinia MAIER – Executive lady chef „RELIVA” Oradea; Eugen BAR – Executive chef „Castello” Băile Felix; Alexandru ŞANDRĂU – Executive chef „President” Băile Felix. Evenimentul a fost onorat şi de prezenţa președintelui Asociației Disciples Auguste Escoffier în România, Ștefan OPREA.
Ediţia a VI-a a găzduit şi deja obişnuitul Târg de produse tradiţionale - alimentare şi non-alimentare (decoraţiuni)! Printre expozanţi s-au numărat: mici producători de mezeluri şi brânzeturi, mici producători de conserve (zacuscă, dulceţuri, siropuri, sucuri naturale etc.), mici producători de miere, producători artizanali de decoraţiuni şi bijuterii, producători de produse din lavandă, mici producători de covoare şi împletituri şi mulţi alţii.
Tot în cadrul Ediţiei a VI-a, Echipa „D’ALE PORCULUI & ANDROMI” a stabilit recordul mondial „Cel mai lung mititel din lume”! Performanţa a fost realizată duminică 1 decembrie 2019, lungimea... micului realizat fiind de 215,6 metri!
Echipa a fost formată din 30 de persoane, a muncit efectiv aproximativ o oră (plus două ore de pregătiri „tehnice”), a folosit aproximativ un „cârnăţar” vechi de peste 150 de ani şi 125 de kilograme de pastă de mititei „Andromi”. Recordul (filmat integral!) a fost deja omologat de către Asociaţia Cartea Recordurilor România!
La Ediţia a VI-a, pe scena FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” au urcat Kinga Sebestyén şi echipa KAPO şi artiştii Văru’ Săndel, Mircea Rusu!!!
Galerie Foto:
IMNUL FESTIVALULUI:
PARTENERI ȘI SPONSORI