Oşorhei, marea câştigătoare a ediţiei a VII-a!

2021-03-01 19:50:03

Echipa comunei bihorene Oşorhei este marea câştigătoare a ediţiei a VII-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI”, eveniment desfăşurat sâmbătă - 27 februarie 2021 - la Complexul „President” din Băile Felix! În clasamentul general, pe locul al doilea s-a clasat echipa comunei Medieşu Aurit (judeţul Satu Mare), iar pe locul al treilea, echipa oraşului bihorean Valea lui Mihai. În competiţie au luat startul 11 echipe, 10 din Bihor şi una din judeţul Satu Mare.

Premiile pe cele 7  categorii au fost adjudecate, cu mici excepţii (Dobreşti-Pomezeu şi Biharia), tot de cele trei ocupante ale podiumului final general.
Echipa Oşorhei a ocupat locul I la „Cârnaţi” şi „Vin” şi locul II la „Pălincă”, „Caltaboşi”, „Toroş”, „Produs local special” şi „Afumături”; echipa Medieşu Aurit a ocupat locul I la „Caltaboşi”, „Toroş” şi „Produs local special”, locul II la „Cârnaţi” şi locul III la „Pălincă”, „Vin” şi „Afumături”. Echipa Valea lui Mihai a ocupat locul II la „Vin” şi locul III la „Cârnaţi”, „Toroş” şi „Produs Local special”.
Locul III la „Cei mai buni caltaboşi” a revenit echipei Biharia; locul I la „Cea mai bună pălincă” şi „Cele mai bune afumături” şi „Premiul de popularitate” a revenit echipei Dobreşti-Pomezeu, prima „mixtă” din istoria Festivalului!

La startul competiţiei s-au aliniat echipele: Biharia, Dobreşti, Girişu de Criş, Ineu de Criş, Medieşu Aurit (SM), Nojorid, Oşorhei, Pomezeu, Sânmartin, Toboliu şi Valea lui Mihai - campioana ediţiei  a VI-a.
Juriul principal a fost format exclusiv din profesionişti: Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România – preşedinte; Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020 – vicepreşedinte; Bogdan VANDICI – câştigător „Chefi la cuţite” în 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari în 2019; Eugen BAR – participant/ concurent la mai multe ediţii ale Campionatului mondial de gastronomie; Ciprian SOTOC – OPERA EVENTS; Alexandru ŞANDRĂU – Complex PRESIDENT; Nicolae POP – directorul „D’ALE PORCULUI”.
Juriul principal a fost completat de reprezentanţii unor parteneri/ sponsori/ invitaţi, care au jurizat separat de acesta, pentru Premiul de popularitate: Simona BIŞBOACĂ – PHENALEX; Ştefan OPREA – preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România; Eugen CAPRĂ -  directorul general Industria Cărnii.ro şi CARNEXPO Grill; Silviu ZETEA – ZETEA de Transilvania; Ioan ŞORA – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Bihor, primar de Pomezeu.

Câştigătorii ediţiei a VII-a, pe Categorii (I, II, III):
•    Cea mai bună Pălincă – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit
•    Cei mai buni Cârnaţi – Oşorhei, Medieşu Aurit, Valea lui Mihai
•    Cei mai buni Caltaboşi – Medieşu Aurit, Oşorhei, Biharia
•    Cel mai bun Toroş - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai
•    Cel mai bun Produs local special - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai
•    Cel mai bun Platou de afumături – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit
•    Cel mai bun Vin – Oşorhei, Valea lui Mihai, Medieşu Aurit
•    Premiul de popularitate - Dobreşti-Pomezeu

Clasamentul final a fost următorul:
•    MARELE TROFEU - Oşorhei
•    Locul II – Medieşu Aurit
•    Locul III – Valea lui Mihai

Premiile au constat în produse şi servicii oferite de partenerii şi sponsorii Festivalului: EuroPlast România, Komfort Wood Oradea, Complex President - Băile Felix, TEC, Panebo România, Phenalex, ZETEA de Transilvania, Ok Clean, Partizan Security etc.)
Totodată, le mulţumim şi celorlaţi parteneri şi sponsori ai Festivalului, susţinători ai tradiţiilor bihorene: Nutrientul, Andromi, Abatorul „Tavi Bogdan”, ERA Shopping Park, Vital Produs - Pită Lugaş, Regina Showroom, Kogayon Studio, Virtual Craft, Inox Line Distribution, Ferma piscicolă Gavella, Gyros King Biharia, Addictive Brewing, Bers Nova, Spitalul Pelican. De asemenea, mulţumim şi mass-media, pentru susţinere!

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală D’ART (deţinătoarea mărcii înregistrate „D’ALE PORCULUI”), în colaborare cu Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) – Filiala Judeţeană Bihor, sub patronajul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România.
Evenimentul a avut loc în condiţii de maximă siguranţă sanitară!

Copyright © 2015 - 2020. Toate drepturile rezervate.