Ediţia a V-a, ediţia comunei Oşorhei!

2018-11-26 13:13:18

castigatori-editia-5Marele Trofeu al Ediţiei a V-a a FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” a fost câştigat de comuna Oşorhei! Echipa condusă de viceprimarul Ioan Gligor a fost urmată, la mică distanţă, de echipa comunei Pomezeu, condusă de primarul Ioan Şora, şi de echipa „Sepsi Zoltan”, reprezentând localitatea maghiară Körösnagyharsány.

În final, la start s-au aliniat 17 echipe: 14 au reprezentat comune sau localităţi din judeţul Bihor (Oşorhei, Boianu Mare, Sânmartin, Pomezeu, Nojorid, Girişu de Criş, Valea lui Mihai, Alparea, Dobreşti, Căbeşti, Borş, Vadu Crişului, Mădăras şi Diosig), două au reprezentat Ungaria (Bedő şi Körösnagyharsány), iar una a reprezentat judeţul Satu Mare (comuna Căuaş).

Componenţa Juriului a fost următoarea: PREŞEDINTE: Ştefan BERCEA, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism; MEMBRI: Bogdan VANDICI - câştigătorul „Chefi la cuţite” 2018; Alexandru ŞANDRĂU – bucătar-şef „President” Băile Felix; Radu PENTIE – proprietarul RADU’S Pub&Grill; Ioan COVACI – proprietarul I.I. Ioan Covaci Restaurant; SECRETAR: Nicolae POP – directorul festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI”.

Juriul a premiat - separat, exact ca la ediţia anterioară - cei mai buni cârnaţi şi caltaboşi, cel mai bun toroş şi produs special şi cea mai bună pălincă. Cei mai buni cârnaţi au fost făcuţi de echipa Pomezeu; în caltaboşi a excelat echipa Körösnagyharsány; cel mai bun toroş a fost făcut de echipa Oşorhei; la cel mai bun produs local s-a impus echipa Valea lui Mihai. Şi, cum totul a început cu o degustare de pălincă, cea mai bună a fost cea a echipei Căuaş (judeţul Satu Mare).

Mulţumim susţinătorilor tradiţiilor bihorene:
Consiliul Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte; Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale), Asociaţia Comunelor din România – Filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene, II Covaci Ioan Restaurant.
ERA Shopping Park, Vandana Distribuţie, Nutrientul, Panebo Gaz, Mobexpert, Zetea, Complex President Băile Felix, Vital Produs (Pită Lugaş), Brico Depot, IPB-Agro, TEC, EcoBihor, EuroPlast, Motty, Radu’s Pub&Grill, Spitalul Pelican, Grup West Premium, Virtual Craft, OK Clean, Kogayon Studio, DOL Guard, Phenalex, DOOZ, Lider Servicii, RER Ecologic Service, Abatorul Tavi Bogdan.

Copyright © 2015 - 2018. Toate drepturile rezervate.